דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתפריט ניווט משני (מקש קיצור 5) דלג לתפריט ניווט ראשי (מקש קיצור 6) דלג לתפריט ניווט תחתון (מקש קיצור 7) דלג לצור קשר (מקש קיצור 8) דלג למפת האתר (מקש קיצור 9)

פתרונות פיצה

אמנות ההתאמה בין הגבינה לרוטב

אמנות ההתאמה בין הגבינה לרוטב

אמנות ההתאמה בין הגבינה לרוטב

  • כמו בכל זיווג מוצלח רצוי שאלמנט אחד לא יאפיל על השני. אם הרוטב הוא בעל טעמים חזקים כמו למשל ממרח כמהין, השתמשו בגבינה שטעמיה יצליחו לבלוט דרכו – פרמזן, ברי או קממבר.

  • גבינות בעלות טעמים שדומים לרוטב יעצימו את טעמו. בפיצה הירוקה שילבנו רוטב פסטו עם גאודה בזיליקום. תוספת אגוזי מלך או לוז גרוסים תדגיש את הטעמים האגוזיים של גבינת פקורינו או צ'דר, ובצד המתוק של הסקאלה תמצאו שילוב שעובד מצוין בין ריקוטה או מסקרפונה לדבש.

  • אזנו בין הטעמים – אם השתמשתם בגבינות קשות בעלות טעמים חמאתיים, הוסיפו עוקץ חמצמץ בעזרת בלסמי מצומצם או רעננות של עלים ירוקים וחריפים.

  • אפשר למרוח על הבצק שכבה דקיקה של גבינות רכות כמו גבינות שמנת כתחליף לרוטב. הן נוטות להישרף ולכן חשוב לאפות אותן אפייה קצרה בלבד או למרוח אותן לאחר האפייה כמו שעשינו בפיצה חצילים, לבנה, שום וזעתר.

     

    ועוד שלושה טיפים
    לשילוב גבינות בפיצה

  • השתמשו בגבינות כשהן קרות. גבינות חמימות ואפילו בטמפרטורת החדר עלולות להישרף באפייה.

  • גבינות בעלות אחוזי שומן גבוהים הופכות נוזליות באפייה ופוגמות במרקם ובמראה של הפיצה. השתמשו בהן במשורה ושלבו אותן עם גבינות אחרות.

  • במקום לגרר את הגבינות פזרו קוביות קטנות מהן על הבצק. קוביות גאודה למשל לא יימסו לגמרי באפייה, אך יקבלו מרקם רך ומעניין שיגוון את הפיצה המוכרת.