דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתפריט ניווט משני (מקש קיצור 5) דלג לתפריט ניווט ראשי (מקש קיצור 6) דלג לתפריט ניווט תחתון (מקש קיצור 7) דלג לצור קשר (מקש קיצור 8) דלג למפת האתר (מקש קיצור 9)

פתרונות פיצה

פיצה – איך הכל התחיל

פיצה – איך הכל התחיל

מקורה המדויק של הפיצה לוט בערפל, אך ידוע כי מאפים שטוחים ועגולים, שמזכירים בצורתם פיצה של ימינו, נאפו במזרח התיכון כבר כ-7,000 שנה לפנה"ס ומשם נדדו לרחבי העולם וזכו לגרסאות שונות. לדרום איטליה הגיעו מאפים אלה כנראה במאה ה-10 לספירה עם הכיבוש הערבי. במאה ה-16 כבר התבסס מקומן של הפיצות כאוכל רחוב בנאפולי. על הפיצות הללו הניחו גבינות, שום ושמן זית או שומן חזיר, אבל עגבניות עדיין לא נראו בשטח. אלה הגיעו לאירופה מפרו באמצע המאה ה-16, אבל נחשדו תחילה כרעילות וגודלו לנוי בלבד. היו אלה העניים שהתחילו להשתמש בהן באופן קבוע, ובין השאר הניחו אותן על הפיצה. אבל רק במאה ה-18 הפך רוטב העגבניות לחלק בלתי נפרד מן המאפה הנפוליטני המסורתי, וכך למעשה נולדה הפיצה המודרנית.