דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתפריט ניווט משני (מקש קיצור 5) דלג לתפריט ניווט ראשי (מקש קיצור 6) דלג לתפריט ניווט תחתון (מקש קיצור 7) דלג לצור קשר (מקש קיצור 8) דלג למפת האתר (מקש קיצור 9)

פתרונות פיצה

בין נאפולי לרומא

בין נאפולי לרומא

פחות משלוש שעות נסיעה מפרידות בין נאפולי לרומא, אבל בכל אחת מן הערים נמצא גרסה שונה של פיצה ובני שתי הערים משוכנעים שהפיצה שלהם היא הטובה בתבל. 
בנאפולי, עיר הולדתה של הפיצה המודרנית, לוקחים את העניין ברצינות תהומית. ישנן תקנות המגדירות הכנת פיצה נפוליטנית כהלכתה – סוג העגבניות המשמשות לרוטב (רק עגבניות מזן סן מרצנו), אופן הלישה, אופן הרידוד (אסור להשתמש במערוך, אלא רק למתוח בידיים), עובי הבצק (3 מ"מ), זמני וטמפרטורת האפייה ואפילו השילובים הרשמיים: מרגריטה (עגבניות, בזיליקום ומוצרלה), מרינרה (עגבניות, שום, שמן זית ואורגנו) או מרגריטה אקסטרה (עגבניות, מוצרלה, בזיליקום ושמן זית). ברומא אין אמנם תקנות רשמיות, אבל עושי הפיצה דבקים מאוד במסורת. את הפיצות הרומאיות אפשר לסווג לשני סוגים: pizza a taglio (לפי מידה), העשויה מבצק עבה (1.5-1 ס"מ), נאפית בתבנית מלבנית ונמכרת לפי משקל; וpizza Romana- העשויה מבצק דקיק אף יותר מזו הנפוליטנית, עגולה ונאפית בתנור עצים.