דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתפריט ניווט משני (מקש קיצור 5) דלג לתפריט ניווט ראשי (מקש קיצור 6) דלג לתפריט ניווט תחתון (מקש קיצור 7) דלג לצור קשר (מקש קיצור 8) דלג למפת האתר (מקש קיצור 9)

פתרונות פיצה

גינת תבלינים איטלקית

גינת תבלינים איטלקית

העשבים הרווחים במטבח האיטלקי והדרך החכמה לשלב אותם בפיצה:

  • אורגנו – טעמו המריר כאילו נולד למטבח האיטלקי, ובמיוחד לפיצה. הוא משתלב נפלא עם עגבניות ושמן זית, ואם תוסיפו לו טעמים חריפים, תגלו שכבה דקה של מתיקות האצורה בו. בתהליך הייבוש הניחוח האופייני לאורגנו מתעצם ולכן הוא מתאים כל כך להגשה בצורתו המיובשת כתוספת לפיצה.

  • בזיליקום – עשב מתוק עם ניחוח נפלא, אך תכונותיו הטובות מתעמעמות בייבוש ומתקבלת גרסה חיוורת של הדבר האמיתי. מה עושים? מניחים עלי בזיליקום טריים תחת הגבינה (על מנת שלא יישרפו) או מפזרים על הפיצה לאחר האפייה.

  • שום – חד וחריף כשהוא טרי, מתוק ונימוח לאחר הבישול – השום הוא תוספת נפלאה לפיצה כמרכיב ברוטב או כתוספת חריפה. חשוב לזכור כי כאשר שום נחשף לחום ישיר הוא נשרף וטעמו הופך מריר.
    לכן, אם משתמשים בשום טרי כתוספת לפיצה, מומלץ להניח פרוסות שום מתחת לגבינה או פשוט לבזוק מעל הפיצה שום יבש וטחון.

  • תימין – המתיקות של התימין תשתלב היטב עם רכיבים מתוקים אחרים כמו בצל מקורמל או פירות. ההצעה שלנו: הניחו ענף תימין קטן על הפיצה ותגלו שהוא שותף טבעי לבלסמי המצומצם.

  • רוזמרין – עשב עם ריח מתקתק ודומיננטי, שותף טבעי לתפוחי אדמה, לבצל ולבשרים שונים. אם משתמשים ברוזמרין טרי, מתבלים בעדינות כדי שלא יאפיל על טעמם של הרכיבים האחרים בפיצה. הייבוש ממתן את הניחוחות, אך כדאי לקצוץ אותו או אפילו לטחון, כדי שהמחטים לא ידקרו את החך. דרך נהדרת ליהנות מניחוחות רוזמרין היא לבשל מספר ענפים בליטר שמן זית על להבה נמוכה במשך כ-25 דקות, לסנן וליהנות משמן מתובל.