דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתפריט ניווט משני (מקש קיצור 5) דלג לתפריט ניווט ראשי (מקש קיצור 6) דלג לתפריט ניווט תחתון (מקש קיצור 7) דלג לצור קשר (מקש קיצור 8) דלג למפת האתר (מקש קיצור 9)

פתרונות פיצה

עניין של תזמון

עניין של תזמון

ההבדל בין בצק חיוור ולא אפוי לבין בצק שרוף עם תוספות מפוחמות יכול להיות עניין של דקות ספורות. הנה כמה טיפים לתזמון מושלם של זמן האפייה:

  • בשלו מראש תוספות הדורשות בישול ארוך – ירקות הזקוקים לריכוך, בשר הזקוק לבישול יסודי וכו'.

  • פזרו את התוספות באופן שווה על פני הפיצה והקפידו לא ליצור "גבעות" של תוספות; במצב כזה התוספות שבתחתית "הגבעה" לא יתבשלו.

  • תוספות רגישות לחום הנשרפות בקלות כמו עלים ירוקים או שום פרוס יש לפזר מתחת לגבינה על מנת שלא יישרפו. לחילופין מפזרים אותן אחרי האפייה (לדוגמה עלי התרד שפיזרנו על הפיצה המעושנת).

  • הציצו לתנור תוך כדי האפייה ובדקו אם הפיצה נאפית באופן שווה מכל צדדיה.
    אם לא – סובבו אותה באמצע האפייה.

  • השתמשו בבצק שמתאים לתוספות שלכם. אם אתם רוצים לשלב תוספות רגישות לחום (כמו הנוטלה בפיצה המתוקה), השתמשו בבצק 40X60 שמגיע כשהוא אפוי חלקית ודורש זמן אפייה קצר יותר.