דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתפריט ניווט משני (מקש קיצור 5) דלג לתפריט ניווט ראשי (מקש קיצור 6) דלג לתפריט ניווט תחתון (מקש קיצור 7) דלג לצור קשר (מקש קיצור 8) דלג למפת האתר (מקש קיצור 9)

פתרונות פיצה

מה עוד בצק פיצה יודע לעשות?

מה עוד בצק פיצה יודע לעשות?

 מקפלים או מגלגלים את בצק הפיצה ויוצרים מאפים ממולאים נפלאים:

קלצונה – מאפה שמגיע מחבל פוליה שבדרום-מזרח איטליה. ממלאים את בצק הפיצה בתוספות עסיסיות ומקפלים לחצי סהר. באופן מסורתי ממלאים את הקלצונה בגבינה ועגבניות בדומה לפיצה, אבל ממש כמו בפיצה – מותר לתת לדמיון להמריא ולמלא את הקלצונה בשלל תוספות (בתנאי שהן לא נוזליות מדי): ירקות, בשר וגבינות שונות. היות שהמלית לא חשופה לחום ישיר כמו בפיצה אפשר להשתמש גם בגבינות רכות ועשבי תיבול טריים.

פנזרוטי (או פנצ'רוטי) – זהו האח הקטן והמטוגן של הקלצונה. כיסני הבצק הממולאים נזרקים לשמן רותח ומקבלים כרס קטנה – פנצ'ה, שהיא מקור שמו. כשהוא יוצא מהטיגון הוא זהוב ופריך ותוכו רך ונמס.

סטרומבולי – הסושי פוגש את הפיצה במאפה מגולגל, שחום ופריך מבחוץ ורך בפנים. על בצק הפיצה מניחים שכבות דקיקות של נקניקים, גבינות וירקות פרוסים ומגלגלים לגלילה. אופים, פורסים ומגלים את כל הטוב שבפנים.