דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתפריט ניווט משני (מקש קיצור 5) דלג לתפריט ניווט ראשי (מקש קיצור 6) דלג לתפריט ניווט תחתון (מקש קיצור 7) דלג לצור קשר (מקש קיצור 8) דלג למפת האתר (מקש קיצור 9)

פתרונות פיצה

5 טיפים לרידוד בצק

5 טיפים לרידוד בצק

  • בצק קר נוטה להתנגד לרידוד ולהיסדק. הוציאו מראש את הבצק מהמקרר והניחו במקום חמים. אם הוא "מתנגד" לרידוד ומתכווץ בחזרה, כסו אותו במגבת ותנו לו לנוח כמה דקות במקום חמים.

  •  את השלב הראשון של הרידוד מבצעים על משטח העבודה: מניחים את כדור הבצק על משטח מקומח ופוחסים אותו. בעזרת פרקי האצבעות משטחים את הבצק מהמרכז אל הקצוות ומשאירים שוליים ברוחב 1.5-1 ס"מ. אם משתמשים במערוך, מניחים אותו במרכז הבצק ומגלגלים מהמרכז לקצה.

  • כדי להשיג עובי אחיד וצורה עגולה מושלמת, משאירים את הידיים (או המערוך) באותו מקום ומסובבים את הבצק. מרדדים כך לקוטר של כ-14 ס"מ.

  • למתיחת הבצק מרימים אותו מהמשטח, מניחים תחתיו את האגרופים ומותחים בעדינות תוך כדי סיבוב הבצק על האגרופים עד לקבלת עיגול בקוטר 40 ס"מ.

  • אם לא אופים את הפיצה בתבנית, מקמחים בנדיבות את המרדה לפני שמעבירים אליו את הבצק המרודד. קימוח בקמח תירס יבטיח הכנסה קלה של הפיצה לתנור בלי שהבצק יתקמט או יתקפל וגם יוסיף קראנצ'יות לבצק.