דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתפריט ניווט משני (מקש קיצור 5) דלג לתפריט ניווט ראשי (מקש קיצור 6) דלג לתפריט ניווט תחתון (מקש קיצור 7) דלג לצור קשר (מקש קיצור 8) דלג למפת האתר (מקש קיצור 9)
סנדוויצים

סנדוויצים

  1. הכל מתחיל בלחם גם הגבינה הכי אנינה או הנקניק הכי משובח לא יצילו את הסנדוויץ' אם הלחם אינו איכותי, וכמובן שאין תחליף ללחם טרי-טרי עם ניחוח נהדר של אפייה במקום. זכרו: תפקידו של הלחם לעטוף את המליות בלי להשתלט עליהן. לחמניות ולחמים עם תוספות רבות מדי או טעמים דומיננטיים מדי פחות מתאימים.
  2. משקיעים בתכנון בוחרים את הלחם בהתאם לסוג המלית והכמות. בעיקרון ככל שהמלית לחה ועסיסית יותר, כך הלחם צריך להיות דחוס ובעל מרקם יציב יותר. לחמים עם קרום עבה, לחמניות ובגטים מתאימים במיוחד לסנדוויצ'ים שופעי תוכן (כריכי ארוחה).
  3. שומרים על המרקם א' הלחות היא האויב הגדול של הסנדוויץ' – הימנעו מהנחת רכיבים רטובים כמו עגבנייה ישירות על הלחם. ממרחים שומניים כמו מיונז, חרדל, חמאה או פסטו לא רק מעשירים את הטעם, אלא יוצרים חיץ בין הלחם למליות וכך שומרים על המרקם.
  4. שומרים על המרקם ב' קלייה קלה של הלחם במצנן, על מחבת פסים או בגריל תיצור מעטה פריך שישמור על המרקם ויוסיף טעם נהדר. כאשר מדובר בסנדוויצ'ים עם גבינה הקלייה תמיס אותה מעט ותשביח את הטעם.
  5. כיסוי מושלם הממרח צריך לכסות את כל שטח הפנים של הסנדוויץ', כדי להבטיח עסיסיות ושמירה על המרקם של הלחם, אולם אין צורך בשכבה עבה (במיוחד כשמדובר בממרחים שמנים כמו חמאה או מיונז). הכי נוח למרוח בעזרת סכין פלטה. לא חייבים למרוח אותו ממרח משני הצדדים; הרבה יותר נחמד ליצור גיוון – מיונז מצד אחד וחרדל מצד שני.
  6. הפתעות בכל ביס אגוזים פריכים, כמה טיפות בלסמי מצומצם, נבטים רעננים, מגע מתוק של פרי - ההפתעות הקטנות שתחביאו בתוך הסנדוויץ' יהפכו את האכילה לחוויה.
  7. שומרים על רעננות קריספיות היא שם המשחק. עלי חסה פריכים, עלי תבלין ונבטים מכניסים חיוניות נפלאה לסנדוויצ'ים, במיוחד לאלה המבוססים על נקניק או על גבינות עתירות שומן. גם למיונז שלכם אפשר להכניס חיים ירוקים על ידי תוספת פסטו או צ'ימיצ'ורי.
  8. שומרים על הטריות אין מתחרה לסנדוויץ' שזה עתה הוכן מלחם טרי וטוב וירקות רעננים, אבל לפעמים חולף זמן בין הכנת הסנדוויץ' להגשתו. השתדלו שהזמן לא יעבור את ה-4 שעות ותכננו את הרכב הסנדוויץ' בהתאם.
  9. עוטפים באהבה בנייר פרגמנט או בנייר סנדוויצ'ים, ואחר כך אם צריך – בתוך שקית נייר. הסנדוויץ' מורכב מחומרים חיים ונושמים, ושקית ניילון או ניילון נצמד מקצרים את חיי הסנדוויץ' ופוגעים במרקמו.
  10. והכי חשוב... סנדוויץ' טוב הוא יותר מסך חלקיו. אם הקפדתם על הכללים, השתמשתם בחומרי גלם איכותיים ושמתם לב לפרטים הקטנים, ולא פחות חשוב – אם הכנתם את הסנדוויץ' בתשומת לב, יצירתיות ואהבה, תקבלו מאכל שלא יישכח במהרה.

צור קשר

אנא מלא את פרטיך ונציג נסטלה פרופשיונל יחזור אליך בהקדם

מתכונים