דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתפריט ניווט משני (מקש קיצור 5) דלג לתפריט ניווט ראשי (מקש קיצור 6) דלג לתפריט ניווט תחתון (מקש קיצור 7) דלג לצור קשר (מקש קיצור 8) דלג למפת האתר (מקש קיצור 9)

מתכונים

חפש מתכון
טבלת מצרכים
מצרכים ל-10 מנות ל-50 מנות ל-100 מנות
ספגטי זארה 500 גר' 2.5 ק”ג 5 ק”ג
שמן זית 1/3 כוס 1.5 כוסות 3 כוסות
פילה אנשובי קצוצים 5 יח' 1.5 כוסות 3 כוסות
שום 50 גר' 250 גר' 500 גר'
פלפלים חריפים, קצוצים לפי טעם - - -
עגבניות מקולפות ומרוסקות 1/2 כוס 2.5 כוסות 5 כוסות
זיתים שחורים מגולענים 1/2 כוס 2.5 כוסות -5 כוסות
צלפים מסוננים 1/4 כוס 1.5 כוסות 3 כוסות
פטרוזיליה קצוצה גס 1 כוס 5 כוסות 10 כוסות
אופן הכנה
שמים את השמן, האנשובי, השום, הפלפל החריף ומעט מלח על מחבת גדולה. מערבבים ומטגנים על להבה בינונית עד שנשו מזהיב, אך לא נשרף.
מוסיפים למחבת רסק עגבניות טריות, זיתים וצלפים. מערבבים ומבשלים ללא כיסוי כ-15 דקות, עד שהרוטב מתחיל להסמיך. מכבים את הלהבה.
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ומעבירים מיד למחבת. מערבבים ומכסים את המחבת למשך דקה או שתיים כדי שהפסטה תספוג את הרוטב. מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים שוב ומגישים.