דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתפריט ניווט משני (מקש קיצור 5) דלג לתפריט ניווט ראשי (מקש קיצור 6) דלג לתפריט ניווט תחתון (מקש קיצור 7) דלג לצור קשר (מקש קיצור 8) דלג למפת האתר (מקש קיצור 9)

סדנאות האקדמיה 2014-2015

סדנת בישול גרוזיני

עם לילי בן שלום

קורות חיים
  • מומחית בבישול גרוזיני אותנטי ועכשווי.
  • מבעלי מסעדת “ראצ’ה”, ירושלים.
  • בוגרת העונה הראשונה של “משחקי השף”, רשת, ערוץ 2.
תפריט לימודים

המטבח הגרוזיני הוא ססגוני, מגוון ורב טעמים ומקורו בחיבור הייחודי שבין חומרי גלם ועשבי תיבול איכותיים לבין תרבות אירוח גרוזינית רבת שנים. הגרוזינים, ידועים בתרבות אירוח ייחודית, שהופכת כל ארוחה למשתה אמיתי: שפע של אוכל, טקס ברכות, אלכוהול ושירה.

תפקידו של האוכל הוא לחבר בין אנשים, עסקים ותרבויות וככזה המטבח הגרוזיני מאופיין במנות עשירות, המותאמות למגוון רחב של אנשים ויוצרות חגיגה של צבעים וטעמים בפה.

  • נכיר לעומק את חומרי הגלם והתבלינים שבבסיס המטבח הגרוזיני.
  • נלמד את טכניקות הבישול הגרוזיני.
  • נכין מנות על פי מיטב המסורת הגרוזינית במטבח המסעדה לצד מנות חדשניות ועדכניות, שיהוו השראה להעשרת התפריט ולבניית פינות אטרקציה.
תפריט המאכלים
  • שוטיס פורי - הלחם הגרוזיני המסורתי
  • חינקאלי - כיסוני בשר גרוזיניים
  • פטריג’יאני - שכבות חצילים עם אגוזים, רימונים ועשבי תיבול
  • צ’אנחי - קדרת טלה, תפוחי אדמה וחצילים
  • נקנח בטקס ה”תמאדה”
קהל היעד
שפים, סו-שפים וטבחים, אשר מעוניינים ללמוד את רזי המטבח הגרוזיני העשיר בטעמים ולקבל השראה ליצירת מנות גרוזניות חדשניות לבית העסק שלהם.
מיקום
מסעדת “ראצ’ה”, רח’ החבצלת 6 ירושלים..
תאריך
יום ג׳ 21/10/14
כל הסדנאות יתקיימו בין השעות 16:00-19:30
הגשת בקשה לרישום לסדנה